Все про бібліотеку

Структура бібліотеки гімназії                                   14.12.2013

Структура  бібліотеки складається з  читального залу та абонемента

Читальний зал (англ. Reading room, фр. salle de lecture, нім. Lesesaal) — приміщення в бібліотеці або архіві, що використовується відвідувачами як місце роботи. У нашому читальному залі 16 місць. До вашої уваги: періодика (українською, англійською,  французькою мовами),  фонд художньої літератури цими ж мовами, фонд унікальних видань, інтернет-довідки, тематичні  теки, електронні  каталоги англійською, французькою, українською  мовами.

Абонемент (від фр. abonnement — передплачувати) форма обслуговування абонента (користувача). Здійснює видачу документів для використання її по за межами бібліотеки. Абонементом гімназійної бібліотеки можуть користуватися члени шкільної спільноти: учні, їх батьки, вчителі, співробітники школи. Як виняток обслуговуються також працівники інших освітніх установ міста. Віртуальний абонемент відкритий для будь-якого користувача. На абонементі можна отримати будь-який  бібліотечний документ (книги , брошури і т.д.) за винятком тих, які призначені для користування тільки в читальному залі (часто затребувані документи, наявні в одному примірнику, довідкова література, цінні видання, диски, журнали і газети ).
Бібліотека гімназії надає такі послуги

Iнформаційно-бібліотечне обслуговування

Сервіс бібліотечно-інформаційних послуг у гімназії потрібно розглядати як процес погодження суб’єктивних запитів користувачів та об’єктивних можливостей бібліотечного фонду, результатом якого є повне задоволення читацьких потреб.

Компьютерні послуги

Комп’ютери та комп’ютерні технології впевнено увійшли в повсякдення людини, ставши не просто робочим інструментом, а й популярним видом дозвілля.Впровадженням у роботу бібліотеки комп’ютерної техніки суттєво розширило асортимент  і бібліотечних послуг.

Масова робота

Масова робота – невід’ємна частина діяльності гімназійної бібліотеки. Вона виконує свої позитивні функції для дітей, наприклад:

  • сприяє задоволенню і розвитку інформаційних потреб та запитів;
  • сприяє зростанню кола пізнавальних читацьких інтересів та проведення змістовного дозвілля;
  • допомагає залученню нових читачів до бібліотеки;
  • здійснює рекламу бібліотеці, створює її імідж.
Довідково-бібліографічні послуги

Діяльність бібліотеки гімназії спрямована на ефективне довідково-бібліографічне обслуговування користувачів. Поєднання сучасного довідково-бібліографічного апарату та електронних інформаційних ресурсів.

Ксерокопіювання

Користувачі мають можливість зробити копію частини книги або статті з освітньою, навчальною метою чи задля приватного дослідження. Послуга  ксерокопіювання та  перенесення на паперовий носій

Фукції бібліотеки

Функції бібліотеки

Залишити коментар