Вітаємо зі 100-річним ювілеєм!

Українсько-американська дитяча письменниця

черінь29 квітня – 100 років від дня народження Ганни Черінь (справжнє – Галина Грибінська) (1924 – 2016), української письменниці. Як письменниця Ганна Черінь сформувалася за кордоном, куди потрапила ще в юному віці. Вона є авторкою понад 40 книг: поетичних збірок («Крещендо», «Чорнозем», «Вагонетки», «Небесні вірші», «Держава», «Декада» та ін.),

Учні 3-А класу читають вірш Ганни Черінь”Пригоди української книжки”

віршованого роману «Слова» (1980), творів для дітей («Братик і сестричка», «Листування», «Пригоди української книжки», «Щоденник школярки Мілочки», «Українська кров», «Українські діти»), пройнятих великою любов’ю до України.

З мандрів світом Ганна Черінь привезла багато яскравих вражень, на основі яких написала цікаві подорожні нариси («Їдьмо зі мною»,1965, «Знову їдьмо зі мною»,1990) про життя та побут, про культуру народів Гаваїв, Фіджі, Нової Зеландії, Мексики , Австралії, Японії, Китаю.

При бібліотеці Чиказького університету очолила відділ обміну із закордонними бібліотеками, зібрала велику колекцію україністики, намагалася встановити обмін книжками з українськими бібліотеками.

Залишити коментар