460 років Вільяму Шекспіру

англіяНеперевершений поет епохи Відродження

Шекспір«Закохатися можна в красу, але полюбити — лише тільки душу!»— Вільям Шекспір Народився Шекспір 23 квітня 1564 р. у Стретфорді-на-Ейвоні в родині ремісника і торговця. Вчився у місцевій граматичній школі, де вивчали рідну мову, а також грецьку і латинську за єдиним підручником — Біблією. За одними даними школу не закінчив, бо батько через фінансові ускладнення забрав Вільяма до себе помічником. За іншими ж, після закінчення школи був навіть помічником шкільного учителя.

 

Вільям закінчив престижну граматичну школу, де вивчав стародавні й сучасні мови. У 18-річному віці Шекспір одружився на дівчині, яка була старша за нього на 8 років. Це була дочка поміщика. У 1587 році родина Шекспіра перебралася в Лондон. Там він був прийнятий в театр, в якому став одночасно і актором, і режисером, і драматургом.

«Дурість і мудрість з такою ж легкістю схоплюються, як і заразні хвороби. Тому вибирай собі товаришів» — Вільям Шекспір

У період з 1595 по 1600 роки Шекспір написав видатні твори: «Ромео і Джульєтта», «Річард II», «Сон в літню ніч», «Віндзорські пустунки» та інші. Після них Вільяма Шекспіра у більшій мірі почала цікавити трагедія. Його «Гамлет», «Отелло» і «Король Лір» до цих пір ставлять найвідоміші театри світу. У загальному Шекспір написав 17 комедій та 11 трагедій, а також 5 поем і близько 150 сонетів.

Помер він 23 квітня 1616 року. Вчені до цих пір сперечаються, чи дійсно Вільям Шекспір є справжнім автором всіх творів, які підписані його іменем.

«Гріхи інших судити Ви так старанно рветеся, почніть зі своїх і до чужих не доберетеся» — Вільям Шекспір

Джерело  https://www.ukrlib.com.ua/bio-zl/printit.php?tid=4378

Залишити коментар