Фоточеленж “Найцікавіша книга!”

#Доєднуйся до читання. Будь в тренді!

Дякуємо учням 5-А класу та вчителю української мови й літератури  Красночуб О.В.  за участь в фоточеленжі “Моя улюблена книга!”, який проводиться в рамках тижня дитячого читання.

Діти сьогодні живуть в новому тимчасовому форматі – треба встигати вчитися, розважитися, спілкуватися, самостверджуватися в житті. А як справи з їх читацькою культурою? Поширеним є стереотип про учнів, які зовсім нічого не читають, окрім дописів в соціальних мережах. Вважається, що вони просто «не вилазить» з своїх девайсів. Проте можна сміливо сказати, що це не зовсім так.

За останні роки ставлення українських дітей до читання починає змінюватися в позитивну сторону. Опитування стверджують, що книги не читає взагалі зовсім невеликий відсоток юнацтва, здебільшого опановують 1-2 книги за пів року, інші – таку ж кількість за місяць. Захоплюються літературою в стилі фентезі, також надають перевагу європейським модерністам, багато хто висловлює своє захоплення сучасною українською прозою.

У рамках тижня дитячого  читання у нашій бібліотеці було проведено фоточеленж “Моя улюблена книга!”,  «Читати, щоб бути в тренді», “Поетичний Tiktok” на підтримку поезії воїнів-захисників. 

Залишити коментар