Майстер української прози

Сучасний прозаїк історичного минулого

МушкетикНародився Юрій Михайлович Мушкетик 21 березня 1929р. в с. Веркиївці на Чернігівщині. Батько працював тоді вчителем, мати брала участь в організації перших созів, потім багато років очолювала колгосп. Уже з дитячих літ майбутній письменник пройшов звичну школу сільського виховання. Дитинство Ю. Мушкетика, як і інших його ровесників, було жорстоко обірване війною. Більше

Бібліофреш в 2-А класі

Знайомство з казкою “Пташка зі сталі”

пт21.03.2024 в рамках НАЦІОНАЛЬНОГО ТИЖНЯ ЧИТАННЯ, зав.бібліотекою ліцею імені Лесі Українки Какушею А.С., в 2-А класі проведено БІБЛІОФРЕШ (огляд новинок).  Знайомство було з новою казкою тернопільської письменниці  Ірини Мацко «Пташка зі сталі». Учні із захопленням слухали сучасну  казку про героїчну дівчину, акторку, співачку, парамедика-добровольця Катерину Поліщук. Шкода лише, що захід проводили у бомбосховищі. Другокласники дізналися, хто така «Пташка зі сталі»? Зрозуміли чому про неї складають казки, пісні, мультфільми  та знімають відео.  Наших Героїв треба знати в обличчя!

 

Поезія -це життя мови…

21 березня – Всесвітній день поезії

День поезії

Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року. Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Більше