Екологія. Про це треба знати.

Набув чинності Кіотський протокол

Ср 16 Лютого 2005 р. (9 років тому)

«Світ досить великий, щоб задовольнити потреби будь-якої людини, але занадто малий, щоб задовольнити людську жадібність»— Махатма Ганді

16 лютого 2005 року офіційно набув чинності Кіотський протокол — міжнародний документ, який підписали в японському місті Кіото в грудні 1997 року. Цей документ став доповненням до Рамкової конвенції ООН, яка регламентує дії розвинених країн, спрямовані на нормалізацію клімату. Згідно з умовами конвенції, країни з перехідною та розвинутою економікою повинні контролювати викиди в атмосферу так званих парникових газів. Зокрема, зменшення обсягів викидів було намічено на 2008-2012 роки. Кіотський протокол набув чинності на території 159 держав.

«Природа не в змозі переварити тільки продукти життєдіяльності мозку людини»

— В. Галашев

 

Розробка плану заходів щодо скорочення викидів вуглецю і промислових газів в атмосферу почалася в зв’язку з тим, що вчені все частіше почали заявляти про глобальне потепління. За офіційними даними, з 1990 року по 2012 рік середня температура на землі збільшилася на 5,2%. Коли вступив в силу Кіотський протокол, Індія, Китай, США і Австралія відмовилися ратифікувати його. У 2013 році дія договору завершується, тому міжнародне співтовариство готує новий нормативний документ для регулювання обсягів промислових викидів в атмосферу планети.

«Людина оволодіває природою, ще не навчившись володіти собою»— А. Швейцер

Відео: Кіотський протокол і його майбутнє
Відео: Зміна клімату і доля Кіотського протоколу
Відео: Георгій Сафонов про Кіотський протокол
Відео: Міф про глобальне потепління
Відео: Століття дурнів
Відео: Екологія. Кіотський протокл дивись на

 http://vk.com/video18598277_159592341?hash=b27a48fc7f3ceaa4
Інформація  взята із сайту http://beyond.ua/nabuv-chinnosti-kiotskiy-protokol/ за розсилклю

Залишити коментар