Біографії письменників

Адам Міцкевич

видатний польський поет
Дата народження — Пн 24 Грудня 1798 р. (215 р. тому)
Дата смерті — Пн 26 Листопада 1855 р. (158 р. тому)
На момент смерті було — 56 р.

 

«Література народжується з глибини народної душі»— Адам Міцкевич

Адам Міцкевич народився на території, яка належала до Литовської губернії, зараз же це Білорусь. Міцкевич з’явився на світ 24 грудня 1798 року. Його батько був дуже заможною людиною, він працював адвокатом. У дев’ятирічному віці Адам поступив у домініканську школу, а після її закінчення — у Віленський університет. У студентські роки Адам Міцкевич був активістом, він відвідував патріотичні молодіжні гуртки, починав писати вірші. Після університету Міцкевич став учителем, але через 4 роки його разом з товаришами, які проходили у справі філоматів, заарештували.

«Проникнення в те, що здійснюється в пориві осяяння, складає основу мистецтва»— Адам Міцкевич

Міцкевич потрапив у заслання до Росії. Там він познайомився з багатьма видатними людьми того часу, в тому числі з Олександром Пушкіним. Саме Пушкін став його близьким товаришем. Більш того, друзі були захоплені творчістю один одного.

 Міцкевич також якийсь час жив у Європі: у Франції, у Німеччині та Італії, викладав в деяких навчальних закладах. У 1855 році Адам Міцкевич оселився в Констянтинополі. Помер він у тому ж році — 26 листопада. Причиною смерті стала холера.

«Свобода є єдина характерна риса цивілізації»— Адам Міцкевич

Відео: Адам Міцкевич
Відео: Adam Mickiewicz – Do M,czyta Marek Kondrat
Інформація із сайта http://beyond.ua/ за розсилкою

Залишити коментар