Бібліотека

Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною. (Сухомлинський В.О.)

ЛАСКАВО ПРОСИМО НА БІБЛІОТЕЧНИЙ САЙТ ЖОВТОВОДСЬКОЇ ГУМАНІТАРНОЇ ГІМНАЗІЇ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ З ПОГЛИБЛЕНИМ ВИВЧЕННЯМ ІНОЗЕМНИХ МОВ, ЯКИХ СТВОРЕНИЙ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ, ПЕДАГОГІВ БАТЬКІВ, БІБЛІОТЕКАРІВ ТА ВСІХ НЕ БАЙДУЖИХ  ДО   ПРОБЛЕМ  НАВЧАННЯ  ТА   ВИХОВАННЯ  ПІДРОСТАЮЧОГО  ПОКОЛІННЯ.

Детельну інформацію про Жовтоводську гуманітарну гімназію ім. Лесі Українки з поглибленим вивченням іноземних мов ви може знайти на офіційному сайті гімназії.

Завідує бібліотекою – Какуша Алла Степанівна, освіта середня-спеціальна, за фахом – учитель початкових класів, бібліотекар ІІ категорії, 10 тарифний розряд, загальний стаж – 30 років, бібліотечний стаж – 16 років. Студентка 4 курсу заочного відділення інституту підприємництва «Стратегія».

Нагороди:

2013-2014 рік – призер обласного та лауреат Всеукраїнського конкурсу “Шкільна бібліотека 2013-2014” у номінації “Бібліотечний Веб-ресурс” (детальна інформація)

Коротка історія бібліотеки

В 1952 році було відкрито першу в нашому місті російську школу №2 її вихованцями були учні 1-7 класів. Якщо перший випуск 1953 р. складав 9 учнів то, то останній перед реорганізацією в гімназію – 89. У 1993 році на базі СШ№2 було створено нашу гімназію. Разом зі створенням і реорганізацією шкіл створювалася та упорядковувалася бібліотека. Якщо в 1952 році бібліотека організовувалася з 200 примірників книг, то на час реорганізації фонд художньої літератури складав 6,500 та 2,000 підручників. На сьогодні фонд художньої літератури складає 36,025 книг та 9,748 підручників. Бібліотека гімназії є структурним підрозділом Жовтоводської гуманітарної гімназії ім. Лесі Українки з поглибленим вивченням іноземних мов, вона забезпечує право учасників освітньо-виховного процесу на безкоштовне користування інформаційно-бібліотечними ресурсами. Підтримує і забезпечує навчально-виховні цілі, сформульовані в концепції розвитку школи. Організовує заходи, що формують культурну і соціальну самосвідомість учасників навчального процесу. Здійснює свою діяльність відповідно до основних напрямків розвитку освіти і виховання. Місія полягає в наданні інформації та ідей, що мають велике значення для успішної діяльності користувачів.

Науково-методична проблема над якою працює Жовтоводська гуманітарна гімназія ім Лесі Українки це: “Створення розвиваючого, соціально-культурного простору – основна передумова розвитку інноваційної особистості в умовах школи відкритого суспільства”.

Виходячи з цієї проблеми гімназійна бібліотека ставить перед собою та працює над відповідною проблемою: “Роль бібліотеки гімназії у створенні умов щодо автоматизації бібліотечних процесів в умовах школи відкритого суспільства”.